La sorra molla del pati

Quan un infant experimenta amb la sorra del pati, en algun moment del seu joc, es pot observar com busca un recipient i, amb dedicació i diferents eines, omple i buida aquell contenidor. Segur que si té a la vora un altre recipient, també traspassa sorra d'un lloc a un altre, adonant-se que a mesura que la va movent, un recipient es va omplint i l'altre es va buidant. 
Amb aquestes accions el nen/a mostra molta concentració i experimenta nocions que tenen a veure amb l'espai i el temps. 

Ara bé, després d'un dia de pluja i quan la sorra està mullada, descobreix que té unes altres propietats i que aquesta no actua igual amb els recipients que utilitza; ara pot fer castells amb l'ajuda de motlles, la sorra que posa a la cullera no cau pels costats, observa que en els recipients que ha utilitzat queden restes de sorra molla, etc. I, moltes vegades, no necessita recipients, sinó que són les seves pròpies mans les que es converteixen en la principal eina d'experimentació. La imatge de continuació, mostra com una nena inverteix temps del seu joc en fer aparèixer i desaparèixer la seva mà, enfonsant-la dins la sorra molla del pati. 

Amb els canvis que es produeixen a la natura i el temps necessari, els infants ens ensenyen dia rere dia els seus aprenentatges sense límits. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Més pati.