Grups heterogenis


Fruit d’una reflexió molt pensada per part de l’equip educatiu, aquest any, hem engegat un nou projecte a la llar. Aquest, consisteix a agrupar nens/es d’1 a 3 anys en una mateixa classe, eliminant el P1 i P2 que teníem els altres anys, mantenint el P0 com a grup. Per tant, aquest any, la llar consta de 3 aules, una d’elles on agrupem els infants de P0 i les dues altres aules on comparteixen espai els infants d’1 a 2 anys i de 2 a 3 anys.



Aquesta idea va sorgir l’any passat en veure que durant les estones en què ens trobàvem P1 i P2 es respirava molta més calma i tranquil·litat a la llar. A més, vam detectar que el nombre de conflictes disminuïa i que es produïen unes interaccions i un joc molt bonic.
Arran d’aquesta observació i fruit de la reflexió, vam decidir engegar aquest nou projecte i és que si ho pensem bé, ajuntàvem els infants per edats perquè ens pensàvem que tenien característiques, necessitats i interessos semblants. Però realment cada nen/a és individual i està en un moment evolutiu diferent i si les educadores hem d’atendre cada infant individualment, no tenia massa sentit seguir amb grups d’edats separats. A part, a la llar intentem assemblar-nos al màxim a la vida quotidiana i en el nostre dia a dia, ens relacionem amb gent d’edats diferents i què millor que començar des de ben petitons a relacionar-nos-hi?

Tots aquests infants es beneficien d’aquest fet, els més petitons observen el joc i els hàbits dels grans i els volen imitar, i aconsegueixen adquirir hàbits i rutines per imitació, perquè els nens/es aprenen per imitació. Els més grans aconsegueixen adquirir un munt de valors socials com el respecte, l’ajuda, la paciència, etc., a més de desenvolupar uns processos psicològics molt elevats per haver d’esforçar-se per fer-se entendre i explicar una cosa a un company/a més petit.

             Els més grans ajuden als més petits... 






                
             Els cuiden i els estimen... 





              Els més petits també ajuden als més grans, els imiten i els admiren!!! 







Per tant i com podeu observar a les fotografies, aquest projecte ha creat un canvi molt beneficiós per a tothom!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Més pati.