Joc heurístic


Aquesta activitat es pot considerar la continuació de la Panera dels Tresors, una activitat basada en l’exploració i la descoberta d’objectes i materials. El canvi més important de la panera a aquest tipus de joc és la intencionalitat dels infants i la manera de participar, ja que en aquest cas també participen a l’hora de recollir el material i classificar-lo.
És una activitat educativa proposada per Elinor Goldschmied, que la defineix com  una manera organitzada de respondre a les demandes i a les possibilitats evolutives de l’infant. El joc heurístic fa que l’infant posi en pràctica d’una manera creativa i divertida, l’aprenentatge a partir de l’assaig encert-error, sense haver de buscar el bon resultat ni la por a fracassar.
Els materials que es proposen no són joguines, sinó materials inespecífics com podeu veure a les imatges.









En aquesta etapa, els infants necessiten descobrir com es comporten els materials quan se’ls manipula i experimentar-ne  les possibles utilitats. És a dir, si abans amb els objectes de la Panera el que feia l’infant  era posar-los a la boca, sacsejar-los, picar… ara els fica, treu, apila, combina, fa files… deixant anar la creació i imaginació. Aquesta activitat ens permet que els infants investiguin i explorin per iniciativa pròpia, amb les condicions adequades i els materials adients.  





  





Esperem que aquesta informació us sigui d'ús per poder realitzar jocs similars a casa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Més pati.