LA CONVERSA

Aquesta setmana us volem parlar de la importància de proporcionar recursos de qualitat als infants per tal de poder establir converses significatives i fomentar el llenguatge i expressió oral amb ells/es les estones diàries de rotllana. 
A més a més dels recursos que els proporcionem des de la llar (pràxies, contes, rimes amb moviment...), hem demanat a les famílies que els dilluns puguin portar objectes de casa, que tinguin relació amb alguna experiència o vivència dels infants fora la llar, per tal de poder-la compartir amb els seus companys/es durant aquestes estones de trobada tan plaents.


La rotllana a l'aula és un espai que neix del desig de fomentar la transmissió oral de savieses, rondalles, contes, notícies i altres estratègies de foment del llenguatge. 

Per afavorir l'art de la conversa, necessitem esperar les paraules dels infants, convidar-los perquè les pronunciïn, acollir-les, enriquir el context i anar-hi aportant les nostres estratègies comunicatives, una d'elles, portar objectes significatius pels infants, per tal que en puguin explicar el seu origen i experiències entorn aquests.


Com més recursos es propiciïn, més es podrà afavorir la parla significativa, la qual cosa afavorirà a assaborir el gust de parlar i ser escoltat. A més, afavorirà que es creïn fortes vinculacions en aquest espai de calma i confiança. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Més pati.