CONCEPTE D'INFANT

Aquest mes vam dur a terme la reunió pedagògica d'inici de curs amb les famílies de la llar d'infants, i entre totes vam poder realitzar una dinàmica per a posar sobre la taula la idea d'infant que tenim a la llar. Sempre fluctuant, canviant i reflexiva. 
Tots els familiars assistents a la reunió, van poder anar escrivint en una paraula, quina idea d'infant tenien, i amb aquestes idees individuals van poder anar creant penjolls que van penjar d'una branca.


Tot seguit vam explicar-los la idea d'infant que tenim com a equip educatiu:

"Cadascú de nosaltres té una idea genuïna sobre com és l'infant. Per a nosaltres és una idea dinàmica, una idea viva que sovint posem sobre la taula per compartir els matisos i construir una idea conjunta. Tenim una idea d'infant capaç, curiós, creatiu, únic, explorador i autònom. Una idea d'infant que neix de l'observació i reflexió constant i que enriqueix la nostra manera d'acompanyar, possibilitar i propiciar el seu desenvolupament  integral" .



I finalment vam compartir amb tots els assistents el concepte d'infant que s'havia generat a través de la dinàmica. 

El concepte d'infant que tenim i que reflexionem entre totes és el punt de partida de totes les actuacions que generem a la llar, de la manera de situar-nos quan estem en contacte amb els infants i l'acompanyament que en fem. És el punt de partida a un projecte compartit, que entre totes anem enriquint dia rere dia. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Més pati.