La conquesta de l'autonomia

 Un dels nostres objectius principals és afavorir l'autonomia dels infants, tant en la higiene, com en l'alimentació, així com en el fet de vestir-nos i desvestir-nos.

Que els infants portin roba còmoda i pràctica és essencial per ajudar-los en aquesta autonomia. Aquesta conquesta comença ja des de ben petits, així com identificant la seva roba, posant-se el pitet, fent servir els coberts per dinar... i a poc a poc van adquirint nous reptes i aconsegueixen posar-se els mitjons i les sabates, baixar-se i pujar-se els pantalons, treure's la samarreta... I avui, us volem fer partícips d'un nou repte assolit per uns quants infants; posar-se la jaqueta
Cada infant té la seva estratègia per aconseguir-ho, alguns posen la jaqueta a terra del revés i posen les mans per passar-la pel cap, altres, posen primer una màniga i després una altra i alguns amb l'ajuda justa ho aconsegueixen. Sigui com sigui, la satisfacció que senten els infants quan han aconseguit un repte que porten temps intentant, no té preu!! Deixar-los temps i confiar en les seves capacitats, és un element clau per anar conquerint la seva autonomia. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Més pati.